Haber

TİKA, Pakistanlı şeflere Türk mutfağı eğitimi verdi

Türk İşbirliği ve Bütünleşme Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) düzenlediği 2 haftalık Türk mutfağı eğitimini tamamlayan Pakistanlı şeflere sertifikaları verildi.

TİKA ve Pakistan Turizm ve Otel İşletmeciliği Enstitüsü (PITHM) iş birliğinde düzenlenen 2 haftalık Türk Mutfağı Eğitim Programı’nın son gününde Karaçi’de sertifika töreni düzenlendi.

Törene Sind Kültür ve Eğitim Bakanı Seyid Serdar Ali Shah ile Türkiye’nin Karaçi Başkonsolosu Cemal Sangu katıldı.

Sertifika programında konuşan Sindh Kültür Bakanı Shah, geçtiğimiz yıl Türkiye’ye yaptığı ziyarette birçok Türk yemeğini tatma fırsatı bulduğunu belirterek, TİKA’nın verdiği eğitimlerle bu lezzetleri Pakistan’a kazandırmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. birbirinden değerli şeflerin yetiştirildiği PITHM’de program.

Türkiye’nin Karaçi Başkonsolosu Sangu ise TİKA’nın dünyanın hemen hemen tüm ülkelerinde faaliyet gösterdiğini belirterek, TİKA’nın iki ofisi ile faaliyet göstermesinin Pakistan’a verdiği bedeli gösterdiğini vurguladı.

TİKA Karaçi Koordinatörü Halil İbrahim Başaran, yemeklerin kültürel taşıyıcı özelliği olduğuna dikkat çekerek, TİKA’nın bu tür programlarla iki kardeş ülke arasındaki kültürel etkileşimi artırmayı hedeflediğini belirtti.

Pakistan mutfağının Türkiye’de tanıtımına da önem verdiklerini kaydeden Başaran, PITHM ile iş birliklerinin devam edeceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından eğitime katılan 50 Pakistanlı şefe sertifikaları takdim edildi.

Türk mutfağının tanıtıldığı eğitim programında Pakistanlı şefler, Türk şeflerden 10 farklı menü ve 40 farklı yemek yapmayı öğrendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu